2009. október 23., péntek

Hajdúszoboszló

Úgy döntöttem ma megírom a Hajdúszoboszlós bejegyzésemet. Mindenki amint meghallja , hogy Hajdúszoboszló rögtön a strandra gondol ezért erről írok le pár gondolatot: 13 medence található. Minden korosztály számára megtalálható a megfelelő medence. Időseknek is és csecsemőknek egyaránt. Mint az előbb említettem megtalálható itt is a termálvíz aminek gyógyító hatása van. A strand melett még közkedvelt a Hajdúszoboszlói Aquapark. Rengetek csúzda található. Európa szerte megállja a helyét. Tehát összevetjük akkor úgy állunk , hogy Gyógyfürdő , Aquapark és amiről még nem beszéltem az a Wellnes. Igazából a Gyógyfürdénel kellene említeni mert egybe van. A gyógmasszázs , iszappakolás , gyógyfürdő , szolárium , szauna. Minden megtalálható ami szem szájnak ingere. Én is jártam már és volt szerencsém egy olyan hotelbe lenni , nem szivesen említem a nevét , nem itt a reklám helye ugye :) . Aki kicsit jártas az tudja hogy melyik hotelről lesz szó. Egybe van építve a gyógyfürdővel. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A kaja teljesen jó volt és bármikor viszejöhettünk ledőlni egy kicsit. Aki nem tudná annak leírom hol fekszik Hajdúszoboszló: Alföld északkeleti részén található, Budapesttől 200 kilóméterre keleti irányban, Debrecentől 20 kilométernyire délnyugat felé. Leírom azt is , hogy közelíthető meg és mivel :

Hajdúszoboszló megközelítése vasúton

Hajdúszoboszló a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasúti fővonal mentén található. Itt megáll minden gyorsvonat, 6 Inter City-járat, sőt két nemzetközi vonat is. Nyáron közvetlen vasúti összeköttetés van a Balatonnal. A megközelítési lehetőségekről a MÁV 100-as számú menetrendtáblázata nyújt pontos tájékoztatást.

Hajdúszoboszló megközelítése autoúton

A város mellett elhaladó négyes számú főközlekedési útvonal a főváros és Záhony között sok kisebb-nagyobb útvonalat kapcsol össze, jó utazási feltételeket biztosítva az autóval és más járművel érkezők számára. A korszerű hármas autópálya szintén gyorsan elérhető innen például Hortobágy-Tiszafüred-Füzesabony irányában. A távolsági autóbuszjáratok az ország különböző tájegységeit kapcsolják össze a "Csodaforrás" városával.

Nagyjából ennyi lenne Hajdúszoboszlóról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése