2009. október 25., vasárnap

Miskolctapolca

Üdv mindenkinek.

Kövektező állomás Miskolctapolca. Egyszer volt szerencsém eljutni oda méghozzá egy osztálykiránduláson voltam ott és ott is a barlangfürdőbe. Fantasztikus hely. Nagyon jól megvan csinálva. Elképesztő jó pihenési lehetőség és nem egy napra szól de egy napot is nagyon jól el lehet tőlteni ott(csak szerintem kevés). A barlangfürdőben nemcsak a "vizezés" lehetősége kíváló. Úgyanúgy mint máshol itt is van lehetőség a Szaunázásra. Szaunázásra finn szauna és infra is szerepet játszik és ugye ami manapság kihagyhatatlan a szauna és a gőzkabin.


Egy két dolog a fűrdőröl :

Ez a termálvíz nem olyan tömény, mint egyes gyógyvizek (a fürdőegyüttesben felhasznált termálvíz összes sótartalma nem éri el az 1000 mg/l-t sem) és sokan éppen ezért kedvelik. Ebben a vízben ugyanis -szemben az egyes sokkal töményebb gyógyvizekkel - korlátlan ideig lehet fürödni, úszkálni, ki lehet próbálni a pompás dögönyözőt és a többi vízi attrakciót. Ezek most tovább bővülnek és gazdagodnak: a sokak által ismert barlangi medencéhez újonnan kialakított tárószakaszok, frissen feltárt természetes járatok és termek kapcsolódnak. A "Gömb terem" a vidám meglepetések kedvelőit várja, mellette pedig egy óriási pezsgőfürdőben víz alatti vízsugarak masszírozzák a vendégeket. Kissé távolabb egy rejtett szerkezet mozgatta "föld alatti folyó" vízáramával szemben - vagy éppen annak segítségével - juthatunk a legrégebben feltárt, legszebb barlangi szakasz fürdőmedencéjébe.


Idősebbeknek itt is megtalálható a 40+ fokos víz. Gyerekeknek a rengeteg gyermekmedence az úszni tudóknak pedig a "mélyvízes" medencék. Kedvderítőnek pár kép :




Nagyon sokan látogatják Miskolctapolcát még külfőldről is. Rengeteg 4 és 5 csillagos hotel található.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése